Ma 2010. szeptember 6, hétfő, Zakariás napja van. Holnap Regina napja lesz.

Film készités Bácskossuthfalván

Nemsokára hozzátok is beköszönt a gólya? Az én fiam a legokosabb. Az én lányom a legcsinosabb... Két kilót híztam a büszkeségtől!

Film készités Bácskossuthfalván

HozzászólásSzerző: zsolti » 2009. február 4. 1:24

Ma mint 2009.február 3-án a 19:55-kor a Duna televizio bemutatta a FÖVENYÓRA cimü szerb-magyar filmdrámát.Amit Danilo Kis irt,Tolnai Szabolcs rendezésével.Ez az a film amit BÁCSKOSSUTHFALVÁN is forgattak egy pár jelenetett mint pl:a Srájer házban,a teleházban,a Bálint Károly utcában.A film a második világháboruban játszodik.
zsolti

Hozzászólás: 6

Re: Film készités Bácskossuthfalván

HozzászólásSzerző: zsolti » 2009. március 3. 23:47

Film napok lesznek Topolyán 2009.március 5-én akkor lesz láthato a FENYVÓRA fekete-fehér szerb-magyar filmdráma.Kezdés 20 órai kezdettel.Jo lenne a szerveznének buszt topolyára.
zsolti

HozzászólásSzerző: Sputnjik » 2010. január 12. 15:04

Na végre, azt hittem eböl a filmből se lesz semmi. Igaz nem voltam statiszta se, csak "éjjeliőr" :khm: de mégiscsak benne voltam a buliban :lol: De a forgatás óta hány év is telt el? 3 vagy 4? Nem tudom, hol lehet majd "rászaladni" a filmre, de szívesen megnézném, ha másért nem is, azért a pár arcért akiket régen az utcán láttam :P
Sputnjik

Hozzászólás: 13

HozzászólásSzerző: zsolti » 2010. január 13. 1:16

Jo hir a Bácskossuthfalvaiaknak.Igaz késö éjjszaka de akit érdekel nézze meg!2010.Január 22-én Pénteken éjjel 3:05 perckor a DUNA II autonomia müsorán láthato az a film ami Bácskossuthfalván KÉSZÜLT a FÖVENYÚRA c
fekete-fehér, szerb-magyar filmdráma, 104 perc, 2007 készült
!!!!Érdemes megnézni.Jo szorakozást kivánok.

Szerintem ezt kikéne tenni a KEZDÖ oldalra!!!Ha nem jo gondolom ellnézést kérek.
zsolti

HozzászólásSzerző: Luby » 2010. január 13. 21:23

zsolti írta:Szerintem ezt kikéne tenni a KEZDÖ oldalra!!!

Nem rossz ötlet, de akkor légyszives írd meg hogy most mi is a film pontos címe, mert eddig 3 hozzászólásban írtad le a címét és mindig máshogy (FÖVENYÓRA, FENYVÓRA vagy FÖVENYÚRA)!! :?:

Nem akarom, hogy még többen higgyék hogy hülye vagyok, mert még le se tudom írni a címét! :nutty:
Luby

Hozzászólás: 21

HozzászólásSzerző: Sputnjik » 2010. január 13. 22:02

Előzetest látva, késői időpontot is figyelembe véve, azt hiszem passzolom a filmet, nem vagyok elég művészlélek. De azért belinkelem, hol lehet megnézni az előzeteseket.
http://www.indavideo.hu/video/Fovenyora-elozetes
http://www.youtube.com/watch?v=omLcQUSurlo , ez ugyanaz, csak máshol :oO:
Sputnjik

HozzászólásSzerző: zsolti » 2010. január 13. 22:19

Igazad van Luby.Tévedtem és ellnézést kérek.A cime Fövenyóra!!

Fövenyóra

fekete-fehér, szerb-magyar filmdráma, 104 perc, 2007
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendező: Tolnai Szabolcs
író: Danilo Kiš
zeneszerző: Szőke Szabolcs
operatőr: Pohárnok Gergely
producer: Durst György, Miroslav Mogorovich
vágó: Ruszev Szilvia

szereplő(k):
Nebojša Dugalić (Andreas Sam, az író)
Slobodan Ćustić (Eduard, Andreas apja)
Lázár Kati (Nagynéni)
Rajhona Ádám (Hermann bácsi)
Alisa Terek (Anna Sam)
Nagy Mari (Hermann asszony)
Jasna Žalica (Marija, Andreas anyja)
Derzsi János (Kohn)
Lars Rudolph (Barrabal)

A film cselekményének középpontjában a második világháború forgatagában eltűnt apjának emlékét és saját gyökereit kutató fiatal író, Andreas Sam áll. A múlt labirintusában bolyongva azonban a válaszok helyett csak újabbnál újabb kérdésekkel találja magát szemben. Így válik ez az önmagából kiinduló és önmagához visszatérő múltbéli utazás a különböző civilizációk és vallások közepette élő kelet-közép-európai, gyakran kisebbségi léthelyzetbe kényszerített ember életérzésének, kételyeinek, tanácstalanságának, hontalanságérzésének és állandó hazavágyásának, valakihez és valahova tartozni akarásának katalógusává. A vizuális eszközökkel újrafogalmazott Kiš-mű az újraéledő nacionalizmusok paranoiájával és az ideológiai elvakultság következményeivel szembesíti a nézőt.

"...itt fekszik valahol, alig néhány száz méter mélyen a Pannon-tenger teteme, amely még nem halt meg egészen, csak le van fojtva, az állati és emberi tetemek, a halott emberek és halott műveik tetemei alatt, csak le van szorítva, mert évezredek óta, lám, még mindig lélegzik..." - Danilo Kiš.

Kép Kép Kép Kép Kép

Port.hu linkje:http://port.hu/fovenyora/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=11963021&i_where=1&i_where_tv=1

Ellnézést a hibáért.Tisztelettel:Zsolti
zsolti

HozzászólásSzerző: Luby » 2010. január 14. 18:49

zsolti írta:Ellnézést a hibáért.

Nem probléma, csak azért írtam azt mert én valóban nem tudtam hogy mi a film címe!
Arról ugyan régebben hallottam már (itt a honlapon olvastam) hogy lesz valami filmforgatás Moravicán, de semmi további adatot nem tudtam.

Az este rögtön átnéztem a TV- a programlistát és megkerestem az Autonomia csatornáját, csak beletelt egy kis idöbe és azért is nem jutottam odáig hogy rögtön feltegyem a hírt.

Sputnjik :borg: , megpróbálom felvenni a filmet DVD-re. Ha sikerül, elküldjem? Különben örülök hogy újra benéztél ide!
Luby

Hozzászólás: 21

HozzászólásSzerző: Sputnjik » 2010. május 22. 8:38

Hy! Kösz Luby, hogy gondoltál rám, de azt hiszem egyelőre kihagyom a filmet. Talán majd máskor, úgy 10 év múlva :ugly: . Hát, ha tudok benézek, hogy van netem sűrűbben meg tudom látogatni a láncembert. Akkor további szép napot mindenkinek! :)
Sputnjik

Vissza: Büszkeségünk